Bazalka pravá pochází z Jižní Asie. V Evropě se začala pěstovat až v 16. století. Od té doby bylo vypěstováno nespočet kultivarů lišící se barvou, chutí a vůní.
Sušený list vavřínu vznešeného pocházející původně z oblasti Malé Asie. Ve středověku považován za posvátnou rostlinu. Dnes jako nezastupitelný pomocník v kuchyni.
Koriandr setý je rostlina příbuzná kmínu. Již od pradávna se používá jako koření do vín a likérů. Je nedílnou součástí perníkového koření, ale také typických asijských...
Sušený oddenek kurkumovníku dlouhého se používá po staletí a to nejen v kuchyni, ale i při náboženských obřadech. Pochází z oblasti dnešní Indie, kde je zároveň i v dnešní době...
Majoránka zahradní pochází z oblasti Středomoří a postupně se rozšířila do celého světa. Je známá pro svůj blahodárný účinek podpory normálního trávení.
Medvědí česnek je naše původní bylina, která se hojně používala v lidovém léčitelství. O původu názvu se vedou debaty, pravdu se však asi už nedozvíme. V kuchyni se využívá jeho...
Sušený plod pimentovníku lékařského pocházející původně z Jamajky. Do Evropy se dostal díky Kryštofu Kolumbovi a jedná se o jedno z mála koření pocházející ze západu.
Sušená nať z rostliny nazývaná dobromysl obecná. Díky tomu, že se sbírají rostliny v teplejších oblastech světa, má výraznější aroma než ty, které rostou u nás. Již z názvu...
Paprika pochází ze Střední Ameriky, kde se velmi rychle domestikovala a rozšířila. Indiáni ji považovali za léčivou. Využívalo se hlavně pálivého efektu obsaženého kapsaicinu.
Paprika pochází ze Střední Ameriky, v Evropě se objevila v 16. století a postupně se dostala do všech koutů světa a stala se základem spousty národních pokrmů.
Plod pepřovníku černého pocházející původně z Indie. Barevné kuličky se získávají různým zpracováním plodů a díky tomu získávají i odlišné aroma a chuť.
Petržel zahradní pochází ze Středomoří a postupně se rozšířila v rámci Evropy a stala se oblíbenou rostlinou. Původně se využívala pouze nadzemní část, často pouze k...
Rozmarýn lékařský pochází z oblasti Středomoří. Využívali jej již staří Římané a Řekové pro svoji typickou mírně štiplavou, slabě nahořklou, citronově eukalyptovou chuť.
Kůra skořicovníku čínského má tmavší barvu, kořeněnou nasládlou chuť a příjemnou vůni. Pochází z Barmy, pěstuje se na plantážích v Číně, Indonésii a Thajsku.
Tymián obecný neboli mateřídouška obecná pochází z oblasti Středomoří. První zmínky o tymiánu jsou staré přes čtyři tisíce let. Byl často označován jako antibiotikum chudých....
Sušený oddenek zázvorníku lékařského. Obsahuje aromatické látky a esenciální oleje, které zázvoru dodávají typickou vůni a chuť. Je také plný vitamínů a minerálů.
8594211530958
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací